Project omschrijving

Misschien bent u bekend met de Case Study-huizen uit de jaren ’50 van de vorige eeuw en ziet u meteen waar de inspiratie voor dit huis vandaan komt. Deze modernistische woning is vooral herkenbaar aan het spel┬átussen horizontale en verticale elementen.┬áHet horizontale wordt benadrukt door de grote, zwarte stalen luifels en de detaillering van de kozijnen en gevelpanelen. De verticale elementen van ongelijk natuursteen contrasteren op natuurlijke wijze met het witte stucwerk op de gevel. Om de onderkant van de luifels toch een warme uitstraling te geven, zijn deze afgewerkt met dunne houten latten. De luifels zijn er niet alleen voor esthetische redenen, ze zijn ook nog eens praktisch. Aan de voorzijde is dit de carport en de achterzijde ontstaat hierdoor een grote veranda. De veranda vormt samen de grote harmonicapui een mooi overgangsgebied tussen de woonruimte binnen en de leefruimte buiten. Om de luifel aan de achterzijde te accentueren hebben wij hier de gevel terug gelegd, waardoor er ook een groot balkon is ontstaan op de eerste verdieping.