Hoe koop je een kavel in Vroondaal te Den Haag?

Een kavel kopen in Vroondaal te Den Haag, hoe doe je dat?

Je hebt de beslissing gemaakt om een kavel te kopen. Om een goed beeld te krijgen waar je op moet letten voordat je overgaat tot de koop van een kavel in Vroondaal, hebben we hier onze tips op een rij gezet.

Wanneer je op een gunstige uitvallocatie midden in de randstad wilt wonen, dan komt al snel Vroondaal te Den Haag naar boven. Er zijn verschillende vrije kavels waar je volledig naar eigen ontwerp een woning kan neerzetten. Wat komt hierbij kijken? En waar moet je op letten voordat je overgaat tot koop? Lees verder voor onze tips.

  • Maak een programma van je woonwensen
  • Begin vroeg met het regelen van financiering
  • Beslis de grootte van de kavel
  • Bekijk de bebouwingsvoorschriften
  • Kies voor een ontwerpproces dat bij jou past

Maak een programma van je woonwensen

In dit programma beschrijf je de eisen van je woonwensen. Hierin komt onder andere de beschrijving van de oppervlakte van de kavel, het aantal kamers, de plaats van de keuken en andere belangrijke ruimtes. Dit is een grove omschrijving, een tekening is niet nodig.

Begin vroeg met het regelen van de financiering

Wanneer je inzage hebt in je woonwensen, dan kan je beginnen met een kostenraming. Maak hierin onderscheidt tussen grondkosten, bouwkosten en andere bijkomende kosten. Gedurende het proces kan dit kostenplaatje nog aangepast worden. Wanneer er enige inzage is in de kosten, begin dan met de financiering. Het is belangrijk dat je dit vroeg in het proces regelt, omdat dit veel tijd kan vergen, ook al is je leencapaciteit voldoende. 

Beslis de grootte van de kavel

De grootte van de kavel hangt vooral af aan het soort huis wat je wilt bouwen. Een garage, een grote tuin, een extra kamer; dit moet er allemaal in meegenomen worden. De kavels in Vroondaal zijn minimaal 600 m2. Genoeg ruimte voor een royaal huis en tuin!

Bekijk de bebouwingsvoorschriften

De bebouwingsvoorschriften zorgen ervoor dat alle huizen bij elkaar passen, maar kunnen soms complex zijn. Als je een specifieke bouwstijl in gedachten hebt kunnen de bebouwingsvoorschriften hier roet in het eten gooien. Woon architecten helpt hier altijd bij! In het geval van Vroondaal heeft elke kavel een eigen ‘kavelpaspoort’. Hierin staan onder andere voorwaarden over het uitgeefbare terrein, bomenbeplanting, de woonsfeer en de rooijlijnen.

Kies voor een ontwerpproces dat bij jou past

Er zijn verschillende manieren om tot een ontwerp te komen. Bij WOON architecten wordt er gekeken naar jouw specifieke wensen en indien van toepassing, jouw unieke ontwerp. Veel denken dat een architect wellicht duurder is dan een catalogus bouwer. Vaak is dit niet het geval. Ook is je onderhandelingspositie sterker als je niet gebonden bent aan een specifieke aannemer.

WOON architecten ondersteunt het gehele bouwtraject, van de vergunning tot en met de oplevering. Ook geven we advies over het nemen van de juiste beslissing, de kwaliteit en potentie van je mogelijke aankoop. Op het gebied van ontwerp, financiën en bouwkunde zijn wij voor veel partijen de steun én toeverlaat. Uiteraard ontwerpen wij met veel aandacht een originele, fijne plek voor jou.

Wil je de mogelijkheden vrijblijvend bespreken met Woon? Neem hier contact op.